Pomerančovou a citronovou šťávu spolu s troškou skořice, cukrem a utřeným česnekem dáme do hluboké nádoby. Přidáme kuře naporcované na 4 díly a necháme v tomto nálevu asi 2 hodiny odležet.
Mouku smícháme se Solamylem a kypřícím práškem a prosejeme na vál. Uprostřed vyhloubíme jamku, do které dáme sůl, pepř, papriku, vejce, bílek a vypracujeme s menším množstvím mouky husté těsto.
Sýr a nivu nastrouháme a smícháme. Připravíme si trojobal. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme.
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem, omáčkou a kořením a necháme do druhého dne v ledničce. Pak opečeme na pánvičce, podlijeme troškou vody
Hermelíny vyjmeme z alobalu, ale ten nevyhazujeme. Sýry podélně rozkrojíme. Lžičkou z nich vydlabeme vnitřky a necháme z nich pouze kůrku s tenkou