Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Očistěné kuře rozporcujeme na čtvrtky. V menší misce smícháme hořčici, džem, sůl a koření. Vzniklou pikantní kašičkou potom povrch jednotlivých kousků kuřete pěkně potřeme.

Vložíme do menšího pekáčku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 1 - l ? hodiny. Na závěr pak přidáme (krátce před dokončením) nakládanou zeleninu. 

Pozor: Během pečení nepodléváme!!!
Vyzkoušejte: Velmi dobře chutná s vařenými těstovinami.  

Avšak POZOR: Nikdy nepoužívejte kolínka, neboli sekané potrubí. Zejména chlapi na tento tvar těstovin zpravidla velmi citlivě reagují. A byla by jistě veliká hloupost pokazit takovou drobnou nepozorností celkový umělecký  dojem a jako kuchař(ka) nebo jako hostitel(ka) ztratit cenné body. Proto doporučuji vhodnější vrtulky, dodávané na trh v několika velikostech, mašličky nebo taková ta "trakařová" kolečka. V případě této volby má pak každý Váš milý strávník minimálně o jedno kolečko víc. A všichni vědí, jak a kde k tomu ten dotyčný přišel. 

- 1 celé kuře
- 1/2 sklenice nakládané zeleniny (např. Halali - průmyslově vyráběný základ na svíčkovou)
- po 1 kávové lžičce alespoň 3 různé druhy hořčice
- 1 kávová lžička džemu (třeba jahodového), sůl
- 1/2 kávové lžičky mletého pepře a stejné množství sladké papriky, pálivé papriky a kari koření

 

Autor: Lenka Poláčková

Degustace