Vyberte čerstvé fíky a opláchněte je. Položte je na talíř s trochou cukru a másla, zapečte v troubě. Fíky musí zůstat kompaktní.
Maso opečte ve velkém hrnci na olivovém oleji ze všech stran. Podlejte koňakem, maso poprašte moukou a dolejte 2 l vína. Nechejte dusit 3 hodiny,
Ve velkém hrnci duste asi 30 minut 2 l Grenatu, fíky, vinný ocet, skořici a pepř. Fíky musí nasáknout vínem a kořením. V dalším hrnci smíchejte 5 lžic oleje a 3 lžíce mouky,
V hrnci opečte slaninu, přidejte rajčata a dobře povařte. Přidejte několik oliv a sušených hříbků (předem namočených v teplé vodě). Přidejte mouku a zalejte vínem a vodou z hříbků.
Do velkého hrnce vložte stroužky česneku do trochy oleje, přidejte část vína, vinný ocet a všechny přísady: hřebíček, bobkový list, tymián, petrželovou nať, pepř a šípky.
Strana 1 z 3