Maso opečte ve velkém hrnci na olivovém oleji ze všech stran. Podlejte koňakem, maso poprašte moukou a dolejte 2 l vína. Nechejte dusit 3 hodiny,
dokud se maso neodděluje od kosti. Před koncem vaření přidejte mrkev nakrájenou na větší kousky a šalvěj. Vyjměte maso, odstraňte kost a nakrájejte. Uvařte brambory a udělejte pyré s máslem, mlékem, olivovým olejem, solí a pepřem. Servírujte na talíři: uprostřed maso a bramborová kaše a po obvodu talíře několik žampiónů krátce osmahnutých na pánvi.
Suroviny (pro 6 osob):
- kus hovězího zadního s kostí (vcelku)
- 2 l červeného vína (Pierroune)
- 1 „panák“ koňaku
- lístky šalvěje
- 3 mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kg brambor
- 100 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- několik žampiónů
- 2 sklenice mléka
Autor: Martine Escudie - L´Auberge de Nidoléres v Tresserre