Fougasse se nazývá druh chleba z jižní Francie, který je vyráběný ze stejného těsta jako klasické francouzské chleby, má tvar placky a naříznutou vrchní kůrku.
Připravíme těsto a necháme odpočinout nejméně 1 hodinu v lednici. Omyjeme a osušíme listy špenátu. Na pánvi rozpustíme na kostičky nakrájený uzený bok a přidáme špenát.
Připravíme kalamáry. Chapadla odřízneme na úrovni očí. Oči, zobák a vnitřnosti, které jsou mezi chapadly odstraníme. Vyndáme kost z těla a sloupneme venkovní membránu
24 formiček na koláče potřeme olejem a předehřejeme troubu na 200°C (na 180°C troubu horkovzdušnou). Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka se 7cm průměrem a
Mušle Sv. Jakuba očistíme, opláchneme a osušíme. 2/3 másla rozpustíme ve velké pánvi a za občasného míchání dusíme fenykl až změkne (asi 15 min.).
Strana 1 z 2