Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Připravíme kalamáry. Chapadla odřízneme na úrovni očí. Oči, zobák a vnitřnosti, které jsou mezi chapadly odstraníme. Vyndáme kost z těla a sloupneme venkovní membránu

s křidélky. Očištěné kalamáry opláchneme a osušíme. Kozí sýr v misce rozmačkáme vidličkou, vmícháme feferonky, oregano a olej. Touto směsí naplníme kalamáry a uzavřeme je pomocí párátek. Plněné kalamáry a chapadla vložíme do plýtké mísy. Smícháme zbytek ingrediencí a vzniklou omáčkou zalijeme kalamáry. Mísu zakryjeme a dáme na 3 hodiny do ledničky.Občas promícháme. Marinované kalamáry grilujeme asi 3 minuty na každé straně, až změknou a sýr je horký. 

Suroviny:

Poměr pro 8 osob
- 8 celých kalamárů s chapadly (asi 600g)
- 400 g polotvrdého kozího sýru
- 1 kávová lžička suchých rozdrcených feferonek
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hrubě nasekaného oregána
- 2 kávové lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek rozdrceného česneku
- 60 ml olivového oleje

 

Degustace