Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

24 formiček na koláče potřeme olejem a předehřejeme troubu na 200°C (na 180°C troubu horkovzdušnou). Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka se 7cm průměrem a

dáme do formiček.  Na pánvi v rozpuštěném másle podusíme chřest ochucený česnekem a polovinu tymiánu (asi 5 min.).  Hotovým chřestem pokryjeme dno formiček a posypeme sýrem.  Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou a vlijeme do formiček. Posypeme zbytkem tymiánu.  Pečeme dozlatova asi 15 minut. Podáváme teplé či studené.

Suroviny:

Poměr pro 24 koláčků
- 3 porce křehkého těsta
- 10 g másla
- 150 g nadrobno nakrájeného chřestu
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 150 g polotvrdého kozího sýru
- 2 rozšlehaná vejce
- 160 ml smetany

 

Degustace