Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Lístky bazalky, rozdrcený česnek, piniové oříšky, parmezán a olivy rozmixujeme a postupně přiléváme olej, jako při přípravě majonézy. Jemně opepříme.

Hotovou směsí potřeme krajíce chleba a poklademe nakrájeným či rozdrobeným sýrem. Dáme do pekáče a pečeme 5 minut v předehřáté troubě (210°C). Doděláme 5 minut pod grilem. Podáváme horké nebo vlažné.

Suroviny:

Poměr pro 4 osoby
- 4 velké krajíce domácího bílého chleba
- 1 čerstvý nebo polotvrdý kozí sýr (asi 200g)
- 150 g černých vypeckovaných oliv
- 1 svazek bazalky
- 3 lžíce piniových oříšků
- 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 2 stroužky česneku
- 8 lžic olivového oleje, pepř

 

 

Degustace