Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Mušle Sv. Jakuba očistíme, opláchneme a osušíme. 2/3 másla rozpustíme ve velké pánvi a za občasného míchání dusíme fenykl až změkne (asi 15 min.).

Vyjmeme hotový fenykl, na pánev přidáme zbytek másla a podusíme cibuli. Na pánev vrátíme fenykl, přidáme mušle SJ, anýzovku a smetanu. Směs podusíme asi 2 minuty, až mušle SJ zesklovatí.  Vyjmeme hotové mušle a zredukujeme omáčku. Podáváme v mušlích, nebo na talířích,  posypané lístečky.

Suroviny:

Poměr pro 6 osob
- 600 g mušlí Sv. Jakuba (24 kusů)
- 60 g másla
- 2 středně velké fenykly (400g), očištěné a nakrájené na nudličky
- 4 mladé cibulky, nakrájené na nudličky
- 80 ml Pernod či Pastis
- 300 ml smetany
- 1 lžíce nasekaných lístečků (chmýří) fenyklu

 

Degustace