Mušle Sv. Jakuba očistíme, opláchneme a osušíme. 2/3 másla rozpustíme ve velké pánvi a za občasného míchání dusíme fenykl až změkne (asi 15 min.).
Vyjmeme hotový fenykl, na pánev přidáme zbytek másla a podusíme cibuli. Na pánev vrátíme fenykl, přidáme mušle SJ, anýzovku a smetanu. Směs podusíme asi 2 minuty, až mušle SJ zesklovatí. Vyjmeme hotové mušle a zredukujeme omáčku. Podáváme v mušlích, nebo na talířích, posypané lístečky.
Suroviny:
Poměr pro 6 osob
- 600 g mušlí Sv. Jakuba (24 kusů)
- 60 g másla
- 2 středně velké fenykly (400g), očištěné a nakrájené na nudličky
- 4 mladé cibulky, nakrájené na nudličky
- 80 ml Pernod či Pastis
- 300 ml smetany
- 1 lžíce nasekaných lístečků (chmýří) fenyklu