Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Fougasse se nazývá druh chleba z jižní Francie, který je vyráběný ze stejného těsta jako klasické francouzské chleby, má tvar placky a naříznutou vrchní kůrku.

Vyžaduje pečení ve velmi horké horkovzdušné troubě se zvlhčováním.

Droždí nasypeme do vlažné vody a necháme odpočinout 10 minut. Mouky prosijeme a promícháme. Vytvoříme hromádku s důlkem, do kterého nalijeme droždí a olej. Dobře vše smísíme, osolíme a přidáme polovinu rozmarýny. Těsto pečlivě prohněteme, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu vykynout.
Hotové těsto rozpůlíme. Každou půlku rozválíme, posypeme polovinou rajčat a kousky kozího sýru. Těsto přeložíme, spojíme a 2krát hluboce nařízneme. Potřeme směsí vody a olivového oleje a posypeme zbytkem rozmarýny.
Necháme půl hod. odpočinout a pečeme 15-20 minut v  troubě předehřáté na 220°C.
Podáváme vlažné, pokapané olivovým olejem.

Poměr pro 2 velké nebo 12 malých chlebů

Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g mouky ze 6 obilnin
- 50 g žitné mouky
- 20 cl vody
- 10 cl rostlinného mléka
- 1 kávová lžička suchého droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 3 lžíce rozmarýny
- 100 g sušených rajčat
- 100 g kozího sýru

 

 

Degustace