Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Husu omyjeme a očistíme, necháme marinovat 24 hodin ve šlehačce a pravidelně ji otáčíme. Po 24 hodinách husu vyjmeme z marinády a opláchneme ji pod teplou vodou,

šlehačku necháme zatím stranou. Najemno postrouháme zázvor a vetřeme ho do husy společně se solí. Dáme na pekáč a potřeme šlehačkou, aby husa měla hezkou barvu.
Takto připravenou husu pečeme přibližně 3-4 hodiny. Ze začátku na 100stupňů pak přidáme na teplotě na 200 -250 stupňů v elektrické troubě. Během pečení odebíráme tuk a potíráme jím husu, aby nevyschla a propichujeme kůži na místech, která mají velké množství tuku.

Suroviny:

- husa o váze 3,6kg
- 1l šlehačky (stačí plnotučné mléko)
- 30dkg čerstvého zázvoru
- sůl

 

Autor: Pavla Ptáčková

Degustace