Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Do velkého hrnce vložte stroužky česneku do trochy oleje, přidejte část vína, vinný ocet a všechny přísady: hřebíček, bobkový list, tymián, petrželovou nať, pepř a šípky.

Duste 30 minut, před dokončením podlejte telecím vývarem, poté propasírujte přes jemné sítko. V hrnci nechejte nabobtnat rozinky ve trošce vína, přidejte omáčku a hořkou čokoládu. Upečte opláchnutá a osušená holoubata a 6 krajíců chleba, na kterých jsou položena játra a srdce. Osolte, opepřete, uložte na teplém místě.
Na pánev vlijte do šťávy z masa druhou část Grenatu a nechejte zahustit. Vzniklou omáčkou přelijte upečená holoubata. Servírujte holoubata na talíři (maso by mělo být narůžovělé), pokropte omáčkou a nezapomeňte na tousty s játry a srdíčky.

Suroviny (pro 6 osob):

- 6 holoubat do 500 g
- 1 hlavička česneku
- 12 hřebíčků
- 15 bobkových lístků
- 2 hrsti petrželové nati
- 2 hrsti tymiánu
- míchaný pepř
- 1 hrst šípků
- 3 polévkové lžíce telecího vývaru
- 1 láhev vína Grenat
- 200 cl vinného octa
- rozinky
- hořká čokoláda (min. 70%)

 

Autor: Martine Escudie - L´Auberge de Nidoléres v Tresserre

Degustace