Ve velkém hrnci duste asi 30 minut 2 l Grenatu, fíky, vinný ocet, skořici a pepř. Fíky musí nasáknout vínem a kořením. V dalším hrnci smíchejte 5 lžic oleje a 3 lžíce mouky,
přidejte 2 l Grenatu a nechejte pomalu dusit 30 minut. Poté přidejte omáčku z fíků a duste dalších 45 minut. Šťáva musí mít tmavou barvu. Osolte kachní prsní filety, opečte je po obou stranách a uložte do tepla, aby pustily šťávu. Tuto šťávu pak na pánvi zahusťte tak, aby byla hladká a krémová.
Servírování: kachní filet nakrájejte na kousky a pokropte omáčkou. Na kraj talíře přidejte 2 fíky a několik vařených brambor orestovaných na šťávě z řízků a šalvěji.
Suroviny (pro 6 osob):
- 6 prsních kachních filetů bez tuku
- 12 sladkých sušených fíků
- 2 lahve vína Grenat
- 200 cl vinného octa
- 6 tyčinek skořice
- 20 zrnek černého pepře
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Autor: Martine Escudie - L´Auberge de Nidoléres v Tresserre