Ve vodě povaříme klobásy s kořením a solí. Po uvaření vyndáme klobásky a necháme je vychladnout. Do vody vlejeme obě smetany, po chvilce přidáme citrónovou šťávu, necháme
přejít varem a do polévky rozklepneme několik celých vajec. Klobásky, které jsme nechali vystydnout rozkrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
Dochutíme solí a citrónovou šťávou, zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Podáváme s chlebem.
Suroviny:
- 3 druhy klobás ( papriková, koňská,zvěřinová, vepřová apod.)
- 1l kysané smetany
- 1l sladké smetany
- nové koření
- bobkový list
- citrónová šťáva z 1kg citrónů
- mléko
- mouka hladká
- sůl
- vejce dle chuti
Autor: Boženka Dubovická