Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Syrové brambory rozmixujeme, podle chuti osolíme, přidáme celá vejce a podle  potřeby přidáváme  mouku tak, aby bylo těsto vláčné a mírně tekoucí. 

Najemno nastrouhanou cibulku vmícháme společně s moukou. Dáme si vařit větší množství vody, osolíme jí.

Na prkénko si připravíme menší kopeček bramborového těsta a příborovým nožem odsekáváme malé kousky těsta přímo do vroucí vody. Necháme přejít varem 2-3 minuty až nám halušky budou plavat na povrchu hrnce. Sítkem  halušky vybereme a  propláchneme studenou vodou, dáme je do mísy, ve které je zamícháme s máslem.

Brynzu a kyselou smetanu smícháme dohromady, přidáme do halušek a vše přelejeme vypraženou slaninou. 

Obměna je možná se sýrem s modrou plísní, který smícháme se zakysanou smetanou. 

Suroviny: 

- 2kg brambor
- 3 vejce
- sůl
- polohrubá mouka
- 1 větší cibule
- 1/8 másla
- vážená brynza dle chuti ( alespoň 1/2kg)
- zakysaná smetana  2 polévkové lžíce
- 1kg anglické slaniny


Autor: Boženka Dubovická

Degustace