Husu omyjeme a očistíme, necháme marinovat 24 hodin ve šlehačce a pravidelně ji otáčíme. Po 24 hodinách husu vyjmeme z marinády a opláchneme ji pod teplou vodou,
Zelí nakrouháme najemno, přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hodně promačkáme a necháme proležet 24hodin. V hrnci na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme naložené zelí, červené
Syrové brambory rozmixujeme, podle chuti osolíme, přidáme celá vejce a podle potřeby přidáváme mouku tak, aby bylo těsto vláčné a mírně tekoucí.
Ve vodě povaříme klobásy s kořením a solí. Po uvaření vyndáme klobásky a necháme je vychladnout. Do vody vlejeme obě smetany, po chvilce přidáme citrónovou šťávu, necháme
Maso odblaníme, nakrájíme a naklepeme na tenké plátky, mírně osolíme a naložíme do oleje. Necháme v marinádě 48 hodin, průběžně maso otáčíme, aby nám neoschlo.