Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Maso odblaníme, nakrájíme a  naklepeme na tenké plátky, mírně osolíme  a naložíme do oleje. Necháme v marinádě  48 hodin, průběžně maso otáčíme, aby nám neoschlo. 

V pánvi necháme přepustit máslo, zeleninu očistíme nahrubo nakrájíme a osmahneme  dozlatova. V jiném kastrolu na oleji opečeme maso z obou stran, přidáme zeleninu, společně orestujeme, zalijeme vodu ( asi 1,5l), přidáme koření na divočinu dle chuti, celo skořici  a necháme dusit až je maso měkké. Smícháme sladkou a zakysanou smetanu, dle chuti a námi chtěné hustoty. Přidáme k masu a necháme povařit pár minut. Pokud se nám zdá konzistence omáčky příliš řídká, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v troše mléka. Dosolíme a dokořeníme kořením na divočinu. Podáváme  společně s kompotem či tuhou  marmeládou z borůvek.

Suroviny:

- 1kg dančí kýty
- 1/4 celeru - bulvy
- 3 mrkve
- 1/8 másla
- 2 cibule
- zakysaná smetana
- sladká smetana
- mléko
- mouka
- koření na divočinu
- celá skořice
- sůl
- olej
- borůvkový kompot - marmeláda


Autor: Olga Dubovická

Degustace