Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Kančí  maso odblaníme, nakrájíme na menší plátky, rozklepeme na tenké plátky, okořeníme a necháme v oleji marinovat 12 hodin. Během marinování otáčíme alespoň 4x.

Zeleninu si nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na výpeku ze slaniny a másla dozlatova. Maso vyndáme z marinády a na oleji z obou stran opečeme. Přidáme zbytek oleje z marinády a vypečenou anglickou slaninu, opečenou zeleninu i se šťávou, přidáme koření na divočinu a černý pepř -- dle chuti, zalijeme vodou 1,5l a necháme dusit. Šťávu necháme zredukovat na polovinu a dusíme až je maso měkké. Pokud máme rádi hustší omáčku zahustíme jíškou z mouky a másla.

Suroviny:

- 1,5kg kančí kližky
- 2 mrkve - 1/2 celeru - bulvy
- 2 střední cibule
- 2 petržele
- olej
- 1/8 másla
- sůl
- pepř černý
- koření na divočinu
- 20 dkg slaniny
- mouka na zahuštění

 

Autor: Olga Dubovická

Degustace