Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

V hrnci opečte slaninu, přidejte rajčata a dobře povařte. Přidejte několik oliv a sušených hříbků (předem namočených v teplé vodě). Přidejte mouku a zalejte vínem a vodou z hříbků.

Nechejte dusit, pak omáčku vylejte na koule a nakonec servírujte uvařené bílé fazole.

Příprava koulí:
Uřízněte konce bagety, okrájejte kůrku a namočte střídku v mléce. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Rozmixujte a nalejte na mletá masa, která byla smíchána v míse. Vypracujte těsto a nechejte několik minut odpočívat. Ze směsi vytvarujte masové koule velikosti dlaně. Koule vkládejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Hotové koule uložte v teple.

Suroviny (pro 6 osob):

- 300 g slaniny
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 rajčata
- několik oliv bez pecek
- 0,5 l červeného vína (Raphaelle)
- sušené hříbky

 

Masové koule:
- 300 g mletého masa (5 % tuku)
- 300 g mletého telecího masa
- 600 g vepřových nahrubo mletých klobás (bez střívka)
- 0,5 l mléka
- 1 bageta
- 1 cibule
- stroužky česneku
- 1 kg bílých fazolí


Autor: Martine Escudie - L´Auberge de Nidoléres v Tresserre

Degustace