Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky, brambory nakrájíme na kostičky a obojí dáme vařit do osolené vody s kořením. Zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené

vodě a necháme provařit. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme zakysanou smetanu, znovu zlehka provaříme a do polévky utopíme vajíčka. Necháme chvilku bez míchání, abychom vajíčka nerozbili. Dochutíme solí, octem nebo citronem. Nakonec přidáme nahrubo nasekaný kopr. Do polévky pak přidáváme houby nakyselo zavařené.

Vyzkoušejte: Je možné zavařit do polévky také houby čerstvé nebo mražené. Ale zavařené kyselé jednoznačně vedou. Polévka také zůstane bílá.

Suroviny:

- 2 - 3 brambory
- 1 větší cibule
- bobkový list
- několik kuliček nového koření a černého pepře
- mouka, polévkové koření, zakysaná smetana
- vejce (podle počtu strávníků)
- citron nebo ocet houby, kopr, sůl


Autor: Lenka Poláčková

Degustace