Na másle nebo na jiném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a mouku a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme studenou vodou. Přidáme polévkové koření a necháme
provařit (vody jenom tak do poloviny hrnce). V mezičase si nadrobno nakrájíme očistěný šnitlík a natvrdo uvaříme vejce. Provařenou jíšku rozředíme mlékem, do polévky vložíme na kostičky nakrájená vařená vajíčka, nasypeme nakrájený šnitlík, osolíme podle chuti a podáváme.
Vyzkoušejte: Zejména malé děti je třeba přesvědčit, že v každém válečku šnitlíku sedí jeden vitamín. Polévka je to rychlá a dobrá.
Oblíbená zejména u dětí, ale i dospělí mohou při její přípravě zažít spoustu legrace, zejména, je-li připravována větší skupinou lidí, je následující dobrota, která se připravuje za dobrého počasí a dobré nálady, na dobrém ohni a v přírodních podmínkách. Bez těchto věcí a dále bez pořádného kotlíku nebo staršího objemného hrnce a poživatelné vody nelze tuto polévku zvládnout. Pokud ale máte výše uvedené k dispozici a připojíte chuť experimentovat, potom věřte, bude to zážitek.
Suroviny:
- malá cibule, vejce
- šnitlík neboli pažitka (hodně)
- sůl, pepř, polévkové koření
- mléko, mouka, tuk
Autor: Lenka Poláčková