Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Na másle nebo na jiném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a mouku a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme studenou vodou. Přidáme polévkové koření a necháme

provařit (vody jenom tak do poloviny hrnce). V mezičase si nadrobno nakrájíme očistěný šnitlík a natvrdo uvaříme vejce.  Provařenou jíšku rozředíme mlékem, do polévky vložíme na kostičky   nakrájená  vařená   vajíčka,   nasypeme   nakrájený  šnitlík,  osolíme  podle  chuti   a podáváme.

Vyzkoušejte: Zejména malé děti je třeba přesvědčit, že v každém válečku šnitlíku sedí jeden vitamín. Polévka je to rychlá a dobrá.

Oblíbená zejména u dětí, ale i dospělí mohou při její přípravě zažít spoustu legrace, zejména, je-li připravována větší skupinou lidí, je následující dobrota, která se připravuje za dobrého počasí a dobré nálady,  na  dobrém  ohni a v přírodních podmínkách. Bez těchto věcí a   dále   bez   pořádného  kotlíku  nebo  staršího  objemného   hrnce a poživatelné vody nelze tuto polévku zvládnout. Pokud ale máte výše uvedené k dispozici a připojíte chuť experimentovat, potom věřte, bude to zážitek.

Suroviny:

- malá cibule, vejce
- šnitlík neboli pažitka (hodně)
- sůl, pepř, polévkové koření
- mléko, mouka, tuk


Autor: Lenka Poláčková

Degustace