Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Stroužky česneku pečeme asi půl hodiny v troubě, až jsou dobře měkké. Mezitím na olivovém oleji  dozlatova  opečeme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme smetanu

a vývar a vaříme 10 minut. Pak vyndáme ze slupek upečený česnek a vymáčklou  zlatavou pastu zašleháme do polévky. Ciabattu natrháme na kousky a vhodíme do polévky, dochutíme trochou vinného octa a ještě asi 5 minut mírně povaříme. Pak polévku přelijeme do mixéru, přisypeme pražené mandle a všechno dobře rozmixujeme. Podle chuti přisolíme. Přihodíme dílky pomeranče nebo grapefruitu a zakapeme olivovým olejem.

Suroviny:

- 3 paličky česneku rozebrané na stroužky (neoloupané)
- olivový olej
- 1 cibule
- 1/4 l smetany na šlehání
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 ciabatta, 2 lžíce vinného octu
- 200 g oloupaných pražených mandlí, sůl, pepř
- 3 pomeranče nebo grapefruity

Vyzkoušejte: V létě se dá jíst i studená. Když se česnek upeče tak většinu pronikavého pachu ztratí.


Autor: Lenka Poláčková

Degustace