Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Zvlášť uvaříme jednotlivé druhy masa. Necháme vychladnout, abychom mohli odstranit  přebytečný vyvařený tuk. Také uvaříme zvlášť červenou řepu, ale můžeme

použít také  sterilovanou. Na tuku zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou mrkvičku, také osmažíme, červenou papriku a rajčatový protlak (to všechno proto, abychom     získali    krásnou   červenou   barvu  polévky), zahustíme troškou mouky (ne moc, polévka bude hustá od množství dobrot, které do ní dáme) a rozředíme připravenými masovými vývary. Pak postupně přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, koření, kyselé zelí a na kostičky nakrájená vařená masa. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou červenou řepu a dochutíme. Tuto hustou vydanou polévku podáváme jako samostatný pokrm. Kdo to má rád, ten si ji zjemní lžičkou zakysané smetany.

Vyzkoušejte: Lze přidat také hrášek a kukuřici.

Je to polévka pracná, ale velmi dobrá. Vyplatí se vždycky uvařit jí velký kotel. A druhý den, po uležení, je ještě lepší.

Suroviny:

- hovězí, vepřové a uzené maso
- cibule, česnek, mrkev, celer
- petržel, rajčatový protlak
- brambory, červená řepa, červená paprika
- kyselé zelí, trochu másla a mouky na jemné zahuštění
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list, kysaná smetana

 

Autor: Lenka Poláčková

 

Degustace