Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Jíšku  z másla  a  mouky,  do  které  jsme  přidali cibulku, česnek a červenou papriku, mrkev a případně rajčatový protlak (jenom trochu), kvůli barvě, rozředíme,

přidáme koření, brambory  nakrájené  na  kostičky  a  kyselé  zelí.  Když  jsou  brambory  měkké, přidáme kostky uzeného masa nebo dobré klobásky, prohřejeme, dochutíme a nakonec ovoníme majoránkou. 

Vyzkoušejte: Nedávejte do polévky brambory. Ty uvařte zvlášť a když jsou měkké, rozšťouchejte je. Rozštouchané se potom dají doprostřed stolu na mísu, ze které si každý stolovník podle chuti a potřeby po lžících přibírá. Takhle připravovala a podávala zelňačku moje babička. A bylo to také moc dobré.

Suroviny: 

- cibule, česnek, brambory, kyselé zelí
- mrkev, rajčatový protlak (nemusí být)
- červená paprika, kmín, pepř a sůl, masox
- trochu másla a mouky na jíšku
- uzené maso nebo dobrá klobása, bobkový list, majoránka

 

Autor: Lenka Poláčková


 

 

 

Degustace