Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Chřest nakrájíme na dvou až třícentimetrové kousky, zalijeme vývarem a vínem, přidáme bobkový list a vaříme osm minut. Potom vyjmeme bobkový list,

přidáme tavený sýr a vše rozmixujeme. Ochutíme muškátovým oříškem a solí. Zdobíme nasekanou petrželkou. 

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová. Postará se o to tavený sýr. Je to lehká a jemná polévka. Pochutnáte si. Následující polévka zase příjemně osvěží.

Suroviny:

- 500 g oloupaného bílého chřestu (šparglu)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 g taveného sýra
- 2 bobkové listy
- 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, sůl a pažitka na ozdobu


Autor: Lenka Poláčková

Degustace