Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Z ryb odstraníme kůži a vykostíme. Vykostěné rybí maso nakrájíme na kousky 2 - 3 cm veliké.  Z  kůže  a  kostí  si  uděláme vývar (1,5 - 2 l), tak že je uvaříme

na mírném ohni asi 10 minut. Mezitím pokrájíme na kostičky slaninu, zpěníme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nakrájenou papriku a rajčata. Směs trochu podusíme, zasypeme kořením a mletou paprikou. Vývar scedíme do hrnce, přidáme podušenou papriku s rajčaty a na kousky pokrájenou zbývající zeleninu a ještě několik kousků ryby. Doměkka povaříme. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem a znovu dáme na oheň. Přidáme nasolené a citronem pokapané zbývající kostičky ryby a trochu červené a zelené papriky nakrájené na proužky. Povaříme na mírném ohni 5 - 10 minut. Dochutíme a přidáme červenou mletou papriku pro barvu.

Suroviny:

  - cca 1 kg tresek
- 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
- 1 středně velká cibule
- 1 - 2 brambory, kousek špeku nebo anglické slaniny
- 1 zelená a 1 červená paprika a 1 chilli paprička
- červená mletá paprika, mletý pepř, drcený kmín, 1 - 2 rajčata, sůl


Autor: Lenka Poláčková

Degustace