Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím nebo jiným kořením podle chuti. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka.

Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem, naplníme kyselým zelím, na které rozložíme maso. Všechno pak obložíme slaninou a cibulí. Trochu podlijeme. Pečeme nejprve přikryté, později odkryté, aby maso získalo zlatavou barvu. Dobře chutná s vařenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem. Tenhle pokrm má tu velikou výhodu, že nevyžaduje přílišnou pozornost. Jakmile máme všechny suroviny pěkně v pekáčku, prakticky se mu nemusíme moc věnovat. Hotové je za necelou hodinku, když je masíčko pěkně měkké a zlaté.

- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 sáček kysaného zelí
- 200 g anglické slaniny
- 2 cibule, grilovací koření, máslo, sůl

 

Autor: Lenka Poláčková

 

Degustace