Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Cibuli a salám nakrájíme na drobné kostičky. Uvařené brambory a vejce vařená natvrdo co nejrychleji oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

Pak osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme  a  přidáme  olej   (poměrně dost, aby se kostičky brambor tzv. "obalily" a vše se trochu propojilo) a vše dobře promícháme. Zednický salát se podává teplý.

Výhoda: Nemůžete nic zkazit jakýmkoli poměrem přísad. Salát je buď více salámový, více vaječný, nebo trochu ošizený o dobroty, ale vždy je dobrý. Konzumuje se jako samostatné jídlo, nikoliv jako příloha.

Vyzkoušejte: Před přidáním oleje přilijte do salátu ve trošce vody rozpuštěnou kostku hovězího vývaru. V  tom případě ale opatrně se solí. Vývar brambory navlhčí, takže potom nespolknou tak velké množství oleje.

- brambory
- vajíčka
-  měkký salám (nejlépe gothaj)
- cibule, olej, ocet, sůl a pepř

 

Autor: Lenka Poláčková

Degustace