Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Každý párek podélně rozřízneme na 4 prameny, vždy 3  prameny spíchneme na konci párátkem a spleteme do copánku. Copánky potřeme olejem, dáme na plech a v troubě krátce zapečeme.

Z obyčejného párku takto vykouzlíme slavnostní parádu. Můžeme pak podávat například s  kaší, dobře to chutná i s  lepenicí, na našem obrázku jsou copánky servírovány s  pečenými plněnými brambory,  sýrovou  zálivkou  a  oblohou. Podávat k copánkům hořčici a chléb nedoporučuji. Tato klasická příloha vrátí párek do polohy rychlé večeře, kdy nožičky této uzeniny vhodíme do hrnce s teplou vodou a doufáme, že párek nepraskne, zatímco naše pozornost je odvedena k  naplnění pračky, myčky, z hromady nevyžehleného prádla vybíráme pro zítřejší den nepostradatelné kusy, atd. Přestože kuchyně je pro mě alchymistickou dílnou, ve které lze vytvořit nepřeberné variace různých mlsot a troufale se domnívám, že v této kouzelnické laboratoři zvládám lecjaká kouzla, na nohy párku prostě nemám. Na párky jsem krátká, párky mají převahu, boj s nimi většinou prohrávám. Už jsem vyzkoušela ledajaké fígle, ale už jsem ten boj vzdala. Buď je podávám studené nebo prasklé. Došla mi trpělivost s  touto uzeninou svádět nerovný boj a tak je upravuji všemi možnými způsoby, jen jejich ohřevu se promyšleně vyhýbám. Copánky jsou jednou z  mých šikovných fint. Další způsob, kterým lze na neposlušné párky vyzrát je nakrájet je na kousky a ohřát je v  troubě.

- 4 dlouhé párky
- 3 lžíce másla
- olej na opečení, sůl

 

Autor: Lenka Poláčková

 

Degustace