Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Lehce naklepané plátky nebo kostičky masa (je možné také zlehka obalit v  hladké mouce, ale není to nezbytné) zprudka na oleji osmažíme. Teprve potom osolíme, opepříme a přidáme polévkové koření.

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, přidáme k  masu a doplníme na plátky nakrájeným oloupaným česnekem a kousky kořenové zeleniny. Vše promícháme, přelijeme rajčatovým protlakem, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Občas jdeme zamíchat a zkontrolovat, zda je v kastrole dostatečně tekutiny. Šťáva postupně houstne. Když je masíčko měkké, dáme do omáčky kapary i s  nálevem, podle chuti dosolíme (ale většinou není ani nutné - kapary jsou slané). A hotovo, můžeme podávat. Chutná nejlépe s těstovinami (pěkně vypadají mašličky), nebo s rýží. Dozdobíme zakysanou smetanou. Kdo o ni nestojí, toho nenutíme. Je to bašta i tak.

- hovězí maso (lépe zadní na plátky, ale jde i přední, na kostičky)
- olej
- kořenová zelenina -- mrkev, celer, petržel nebo pastinák
- cibule, česnek, rajský protlak
- sůl, pepř, kapary, polévkové koření, trochu zakysané smetany

 

Autor: Lenka Poláčková

 

Degustace