Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Potom přidáme na malé kostičky nakrájený bůček.
Osolíme, okmínujeme, přidáme grilovací koření a dobře vše promícháme. Znovu osmahneme a zalijeme trochou teplé vody. Dusíme pod poklicí za občasného zamíchání až maso změkne. Pod masem musí vzniknout krásná hnědá a hustá šťáva. Zatím ve vodě uvaříme kyselé zelí. Do téměř hotového masa pak vhodíme utřený česnek a chilli papričky. Ze zelí slijeme vodu a zamícháme ho s masem a vypečenou šťávou. Andělské zvony jíme s chlebem a zapíjíme pivem.
Vyzkoušejte: Druhý den je pokrm ještě lepší.
- 1 kg libového bůčku
- 1 kg kyselého zelí
- olej
- 2 větší papriky
- 2 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- sůl, kmín, grilovací koření
Autor: Lenka Poláčková