Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

V míse promícháme nastrouhaný brambor s prosátou moukou, kváskem a mlékem. Těsto propracujeme a necháme asi hodinu kynout.

Pak na pomoučněný vál odkrajujeme lžící větší kousky těsta, rukou je rozprostřeme na placky. Jejich okraje jsou silnější než střed. Necháme je ještě nakynout a pak v rozpáleném tuku smažíme po obou stranách dozlatova. Kousky langošů můžeme pak namáčet v omáčce z husté smetany s prolisovaným česnekem, potírat kečupem a sypat strouhaným sýrem nebo se mohou sypat skořicovým cukrem, mletým mákem nebo ořechy s cukrem. Sypání  můžeme pokapat kyselou smetanou. 

Varianta: Zaděláme těsto, necháme ho odležet v ledničce a pak z něho uděláme placky, které osmažíme na rozpáleném tuku. Sypeme, mažeme, na slano, na sladko, podle okamžité chuti.

- 300 g polohrubé mouky
- 1 vařený nastrouhaný brambor
- 1/8 l vlažného mléka
- kvásek z 20 g droždí, 1/4 lžičky soli, tuk na smažení

 

Autor: Lenka Poláčková

Degustace