Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Listové těsto necháme rozmrazit. Nivu nastrouháme. Listové těsto na pomočněném vále vyválíme na ne příliš tenkou placku. Polovinu posypeme částí nivy.

Posypanou část přeložíme neposypanou částí a vyválíme. Placku obrátíme a stejným způsobem postupujeme, dokud není celý plát všude "naplněn" nivou. Placku nakrájíme na 3cm široké a 10cm dlouhé proužky. Proužky rozválíme na tenoučkou placku a zamotáme do žížalky. Pak ji dlaněmi uválíme do tvaru tkaničky. Tkaničku přeložíme v půlce a zamotáme jako "vánočku" ze dvou proužků. Zapracujeme konečky, aby se nerozmotaly. Poskládáme na plech a potřeme rozkvrdlaným vejcem. Decentně ozdobíme nastrouhanou nivou.
Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatorůžova.

 

Autor: Olga Dubovická

Degustace