Z ryb odstraníme kůži a vykostíme. Vykostěné rybí maso nakrájíme na kousky 2 - 3 cm veliké. Z kůže a kostí si uděláme vývar (1,5 - 2 l), tak že je uvaříme
Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Rozředíme a pak postupně přidáváme očištěnou a nakrájenou zeleninu
Stroužky česneku pečeme asi půl hodiny v troubě, až jsou dobře měkké. Mezitím na olivovém oleji dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme smetanu
Tuto dobrotu doporučuji servírovat v letních podvečerech, je-li přítomna dobrá společnost. Vyzkoušejte vyhlásit hru (bojovou hru).
Na másle nebo na jiném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a mouku a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme studenou vodou. Přidáme polévkové koření a necháme