Brambory přelijeme horkou vodou, osolíme, uvaříme doměkka. Scedíme, rozmačkáme, přelijeme horkým mlékem, promícháme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, na tuku osmažíme, přidáme překrájené 2/3 kyselého zelí a ohřejeme. Teplé přimícháme do kaše. Zbylou třetinu zelí necháme zcela syrovou.
Vyzkoušejte: Když bojujete s| časem, dejte do rozmačkaných brambor všechno syrové zelí rovnou, bez smažení na cibulce. Jenom je dobré ho trochu přihřát, aby brambory příliš nezchladly. Kaše je drsnější, ale stejně chutná.
- 500 g oloupaných brambor
- 500 g kyselého zelí
- 1 lžíce tuku
- 1 menší cibule
- 3 lžíce mléka, sůl
Autor: Lenka Poláčková