Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně nakrájíme a necháme v chladu. Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při pokojové teplotě.
Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet.Nivu nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou. Troubu předehřejeme na 160°C. Teflonový pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule. Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20 min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté troubě ještě 30 minut. Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou podle vlastní chuti.
Autor: Olga Dubovická