Z krajíce chleba vykrojíme střídku tak, aby kůrka zůstala celá (tvoří "ohrádku"). Kůrku dáme na rozpálený olej na pánvičce a do "ohrádky" vlijeme jedno vidličkou rozšlehané vejce.
Necháme ztuhnout, aby vajíčko vytvořilo "dno".
Mezitím střídku namažeme paštikou a přiklopíme do "ohrádky" paštikou dolů. Přitiskneme. Ještě chvíli necháme smažit, pak opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme hořčicí nebo kečupem, cibulí nakrájenou na kolečka, případně další zeleninou podle chuti. Podáváme horké.
Suroviny:
- 4 krajíce chleba, 4 vejce
- malá plechovka játrové paštiky
- olej na smažení, trochu hořčice nebo kečupu
- malá cibule, příp. další zelenina na ozdobu
Autor: manželé Ježkovi