Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Na vále smícháme mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme

tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru.
Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placky a opékáme z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout (ale ne celá placka!). Tortily plníme opečeným masem, zeleninou a dresinkem, např. Případně můžeme podávat jako přílohu k masu.

Suroviny:

- 2 hrnky hladké mouky
- 50 g sádla
- 1/2 hrnku vlažné vody, sůl


Autor: manželé Ježkovi