Hovězí maso uvaříme doměkka, do vývaru zavaříme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Doplníme masíčko nakrájené na kostičky. Polévku dochutíme a
přisypeme dobře omyté a nasekané bylinky. Necháme přejít var a podáváme ozdobenou květy sedmikrásek. Čím více zelených bylinek, tím větší sílu z polévky získáme.
Vyzkoušejte: Vylepšete hovězí vývar skleničkou koňaku (své drahé polovičce nemusíte tenhle trik prozrazovat, protože by použití lahodného moku k tomuto účelu mohla hodnotit jako nepatřičné plýtvání), kterou do polévky nalijte těsně před podáváním. Okolí nabude dojmu, že byl v polévce vyvařen celý vůl.
Suroviny:
- hovězí maso na vývar
- mrkev, petržel, cibule, sůl, pepř
- bylinky, které posbíráte -- lístky pampelišek, sedmikrásky, vopenec, šťovík, žebříček a jiné, které znáte, všechno vi hojném množství.
Autor: Lenka Poláčková