Chřest nakrájíme na dvou až třícentimetrové kousky, zalijeme vývarem a vínem, přidáme bobkový list a vaříme osm minut. Potom vyjmeme bobkový list,
přidáme tavený sýr a vše rozmixujeme. Ochutíme muškátovým oříškem a solí. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová. Postará se o to tavený sýr. Je to lehká a jemná polévka. Pochutnáte si. Následující polévka zase příjemně osvěží.
Suroviny:
- 500 g oloupaného bílého chřestu (šparglu)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 g taveného sýra
- 2 bobkové listy
- 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, sůl a pažitka na ozdobu
Autor: Lenka Poláčková