Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.

Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1


Vinotéka L.C. Nicolas, s.r.o.
Žatecká 3
Praha 1

Login Form

Rychle zpracujeme těsto. Hřebíček dáváme samozřejmě tlučený a citronovou kůru strouhanou.

Těsto pak vložíme do mikrotenového sáčku asi na 1 hodinu do ledničky, kde ho necháme pěkně odpočinout. Pak vyválíme plát a vykrojíme podle chuti tvary, které pečeme ve středně  vyhřáté  troubě.  Vychladlé  plníme  krémem  (viz  základní máslový krém, uvedený u Patrových srdíček, do kterého jsme přidali 2 lžíce kakaa. Potíráme citronovou polevou. Před zaschnutím ozdobíme například čokoládovou rýží.

Suroviny:

- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 150 g jemně mletých mandlí
- 2 žloutky
- špetka skořice, 1 hřebíček, citronová kůra, mouka na vál

 

Poleva:

- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek 
- 1/2 lžičky citronové šťávy

 

Autor: Lenka Poláčková