Rychle zpracujeme těsto. Hřebíček dáváme samozřejmě tlučený a citronovou kůru strouhanou.
Těsto pak vložíme do mikrotenového sáčku asi na 1 hodinu do ledničky, kde ho necháme pěkně odpočinout. Pak vyválíme plát a vykrojíme podle chuti tvary, které pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé plníme krémem (viz základní máslový krém, uvedený u Patrových srdíček, do kterého jsme přidali 2 lžíce kakaa. Potíráme citronovou polevou. Před zaschnutím ozdobíme například čokoládovou rýží.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 150 g jemně mletých mandlí
- 2 žloutky
- špetka skořice, 1 hřebíček, citronová kůra, mouka na vál
Poleva:
- 200 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1/2 lžičky citronové šťávy
Autor: Lenka Poláčková