Ze surovin zpracujeme rychle těsto. Do části těsta přidáme kakao rozpuštěné ve lžíci mléka. Těsta  pak  necháme chvíli odpočinout v chladu.

Rozválíme tenký plát a vykrajujeme srdíčka o 3 velikostech. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí slepujeme krémem (podle vlastní chuti) vždy 3 srdíčka na sebe, střídáme barvy a velikost.

Suroviny:

- 240 g  hladké mouky
- 160 g tuku (nejlépe napůl máslo a rostlinný tuk)
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- vanilkový cukr, kakao, trochu mléka, hladká mouka na vál

Máslový krém základní:

- 100 g másla nebo rostlinného tuku
- 80 -- 100 g moučkového cukru

Vyzkoušejte:  Můžeme přidat:

- kůru (strouhanou) z pomeranče nebo citronu
- 1 plnou lžíci kakaa
- 1 lžičku rozpustné kávy nebo velmi jemně mleté kávy zrnkové
- 2 lžíce nadrobno nakrájeného kandovaného ovoce
- 2 lžíce nastrouhaných mandlí
- 2 lžíce nastrouhaných ořechů

Po naplnění a slepení ozdobíme proužky tmavé a světlé čokolády. Použijeme polevu v sáčku. Dobře se s ní pracuje.

 

Autor: Lenka Poláčková