Lehce naklepané plátky nebo kostičky masa (je možné také zlehka obalit v hladké mouce, ale není to nezbytné) zprudka na oleji osmažíme. Teprve potom osolíme, opepříme a přidáme polévkové koření.
Bylinky - petržel, pažitka, bazalka - opereme, osušíme a pokrájíme. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Ořechy umeleme nahrubo.
1 nivu, 7 lžic mouky, 4 vejce, 7 lžic strouhanky, 15 lžic oleje. Nivu obalíme v trojobalu jako řízky.Dáme na pánev a smažíme přibližně sedm až deset minut.
Půl žejdlíku červeného vína, 4 tabulky strouhaného perníku a trochu polévky se dá povařit.
Každý párek podélně rozřízneme na 4 prameny, vždy 3 prameny spíchneme na konci párátkem a spleteme do copánku. Copánky potřeme olejem, dáme na plech a v troubě krátce zapečeme.